Geen van glasdeksels van BK is voorzien van een stoomgaatje. Uit de praktijk is gebleken dat het gaatje niet afdoende helpt tegen het zogenaamde ‘klepperen’. Er blijft te veel druk ontstaan wanneer een deksel gesloten op een pan met kokend water ligt. Bovendien is de kans op een plotselinge breuk van het glas groter als er een stoomgaatje in de glasdeksel zit.
HET PROBLEEM LIGT EIGENLIJK ANDERS. WANNEER DE DEKSEL GAAT KLEPPEREN KAN HET ZIJN DAT:
- De pan te vol met water zit
- De inhoud te groot is voor de pan. Kies dan voor een pan met een grotere afmeting
- De diameter van de kookzone te groot is
- De warmtebron niet zacht genoeg afgesteld kan worden. Temper daarom de warmtebron, zodra het water kookt.
- Of een combinatie van bovenstaande
Artikelen in deze sectie
- Hoe maak ik mijn kookpan het beste schoon?
- Er zitten witte puntjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit verwijderen?
- Hoe voorkom ik dat mijn eten aanbakt?
- Hoe maak ik mijn koekenpan of braadpan het beste schoon?
- Hoe kan ik klepperen van glasdeksels voorkomen, aangezien zij geen stoomgaatje hebben?
- Maakt het uit hoe hoog ik het vuur zet?
- Er zitten vlekjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit voorkomen?
- DE ANTI-AANBAKLAAG VAN DE BK NATURE SERIE
- HET SCHOONMAKEN VAN MIJN GIETIJZEREN GRILLPAN/BRAADPAN
- KAN MIJN STOOFPOT BEGINNEN ROESTEN EN WAT DOE IK ALS DIT GEBEURT?