Hoe voorkom ik dat mijn eten aanbakt? Hoe voorkom ik dat mijn eten aanbakt?

Hoe voorkom ik dat mijn eten aanbakt?

Brand je koekenpan of braadpan aan? Hieronder een aantal tips hoe je voorkomt dat vlees aanbakt in jouw pan. 

  1. Haal het vlees bijtijds uit de koeling. Koud vlees bakt sneller aan.
  2. Verwarm de bak- en braadpan kort leeg voor (middelmatige warmte).
  3. Doe daarna de boter of olie in de bak- en braadpan en laat dit goed warm worden.
  4. Doe het vlees in de bak- en braadpan.
  5. Het vlees plakt nu aan de bodem maar laat dit rustig liggen.
  6. Het vlees laat vanzelf weer los door de vleessappen.
  7. Temper de warmtebron tijdig zodat het vlees en de vleessappen niet aanbakken.
  8. Bak vervolgens de andere kant.
  9. Bak het vlees naar eigen inzicht af.
  10. Indien je jouw vlees verder wilt laten sudderen voeg dan ruim voldoende vocht toe, doe de deksel op de pan en temper de warmtebron tot een minimum.

BOVENSTAANDE TIPS GELDEN UITERAARD OOK VOOR ANDERE INGREDIËNTEN. VOOR SAUZEN IS VAN BELANG DAT JE DE INHOUD VAN DE PAN REGELMATIG ROERT EN ER OP LET DAT U KIEST VOOR DE JUISTE MAAT WARMTEBRON.