Brand je koekenpan of braadpan aan? Hieronder een aantal tips hoe je voorkomt dat vlees aanbakt in jouw pan.
- Haal het vlees bijtijds uit de koeling. Koud vlees bakt sneller aan.
- Verwarm de bak- en braadpan kort leeg voor (middelmatige warmte).
- Doe daarna de boter of olie in de bak- en braadpan en laat dit goed warm worden.
- Doe het vlees in de bak- en braadpan.
- Het vlees plakt nu aan de bodem maar laat dit rustig liggen.
- Het vlees laat vanzelf weer los door de vleessappen.
- Temper de warmtebron tijdig zodat het vlees en de vleessappen niet aanbakken.
- Bak vervolgens de andere kant.
- Bak het vlees naar eigen inzicht af.
- Indien je jouw vlees verder wilt laten sudderen voeg dan ruim voldoende vocht toe, doe de deksel op de pan en temper de warmtebron tot een minimum.
BOVENSTAANDE TIPS GELDEN UITERAARD OOK VOOR ANDERE INGREDIËNTEN. VOOR SAUZEN IS VAN BELANG DAT JE DE INHOUD VAN DE PAN REGELMATIG ROERT EN ER OP LET DAT U KIEST VOOR DE JUISTE MAAT WARMTEBRON.
Artikelen in deze sectie
- Hoe maak ik mijn kookpan het beste schoon?
- Er zitten witte puntjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit verwijderen?
- Hoe voorkom ik dat mijn eten aanbakt?
- Hoe maak ik mijn koekenpan of braadpan het beste schoon?
- Hoe kan ik klepperen van glasdeksels voorkomen, aangezien zij geen stoomgaatje hebben?
- Maakt het uit hoe hoog ik het vuur zet?
- Er zitten vlekjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit voorkomen?
- DE ANTI-AANBAKLAAG VAN DE BK NATURE SERIE
- HET SCHOONMAKEN VAN MIJN GIETIJZEREN GRILLPAN/BRAADPAN
- KAN MIJN STOOFPOT BEGINNEN ROESTEN EN WAT DOE IK ALS DIT GEBEURT?