De BK Nature pannen zijn pannen voor het leven, omdat ze een speciale anti-aanbaklaag hebben die net iets anders is dan die van een andere, “normale” pan. Je bouwt de anti-aanbaklaag namelijk zelf op door het dagelijks gebruik van de pan.
Door het dagelijks gebruik van de pan bouw je natuurlijke en oersterke anti-aanbakeigenschappen op, ook wel de patina-laag genoemd. Dit is de donkere laag die tijdens het bakken in de pan ontstaat en dit proces is een natuurlijke reactie van het materiaal van de pan. Hoe vaker je de pan gebruikt hoe beter de anti-aanbakeigenschappen van de pan worden, maar ook hoe donkerder de bodem van de pan zal worden. Of zoals vaak wordt gezegd; hoe zwarter de pan, hoe beter de kok.
Dit natuurlijk proces maakt de pan onverwoestbaar. Het materiaal van de pan is zo oersterk waardoor je zelfs metalen keukengerei in de pan kan gebruiken. De pan kan hoge temperaturen bereiken, waardoor hij uitermate geschikt is voor het bakken van vlees op hoge temperatuur, het roerbakken van groenten, paddenstoelen, krokante tofu of biefstuk en kipfiletreepjes op hoog vuur. Dit alles maakt van de BK Nature de meest veelzijdige pan in ons assortiment!
Artikelen in deze sectie
- Hoe maak ik mijn kookpan het beste schoon?
- Er zitten witte puntjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit verwijderen?
- Hoe voorkom ik dat mijn eten aanbakt?
- Hoe maak ik mijn koekenpan of braadpan het beste schoon?
- Hoe kan ik klepperen van glasdeksels voorkomen, aangezien zij geen stoomgaatje hebben?
- Maakt het uit hoe hoog ik het vuur zet?
- Er zitten vlekjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit voorkomen?
- DE ANTI-AANBAKLAAG VAN DE BK NATURE SERIE
- HET SCHOONMAKEN VAN MIJN GIETIJZEREN GRILLPAN/BRAADPAN
- KAN MIJN STOOFPOT BEGINNEN ROESTEN EN WAT DOE IK ALS DIT GEBEURT?