In principe zorgt de emaillen coating rond de pan ervoor dat het ijzer van de pan niet begint te roesten.
Soms kan het in zeldzame gevallen toch voorkomen dat roestvorming begint te ontstaan, bijvoorbeeld door het afwassen in de vaatwasmachine - we raden dan ook ten zeerste af om de pannen in de vaatwasmachine schoon te maken.
In het uitzonderlijke geval dat je emaillen stoofpot toch begint te roesten, kunnen we je zeker aanraden om de pan even te laten weken in azijn en heet water. Daarna kun je met een zachte doek het roest ervan schrobben. Gebruik hiervoor zeker geen schuursponsje, want dit kan de emaillen coating onherstelbaar beschadigen.
TIP: Droog de pannen altijd heel goed af voor je ze opbergt en maak ze altijd met de hand schoon.
Artikelen in deze sectie
- Hoe maak ik mijn kookpan het beste schoon?
- Er zitten witte puntjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit verwijderen?
- Hoe voorkom ik dat mijn eten aanbakt?
- Hoe maak ik mijn koekenpan of braadpan het beste schoon?
- Hoe kan ik klepperen van glasdeksels voorkomen, aangezien zij geen stoomgaatje hebben?
- Maakt het uit hoe hoog ik het vuur zet?
- Er zitten vlekjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit voorkomen?
- DE ANTI-AANBAKLAAG VAN DE BK NATURE SERIE
- HET SCHOONMAKEN VAN MIJN GIETIJZEREN GRILLPAN/BRAADPAN
- KAN MIJN STOOFPOT BEGINNEN ROESTEN EN WAT DOE IK ALS DIT GEBEURT?