Niet alle koekenpannen en braadpannen mogen in de vaatwasser. Wil je jouw pannen zo lang mogelijk mooi houden? Was ze dan met de hand af met een warm sopje.
Nog een paar tips:
- Reinig een nog hete pan nooit met koud water hierdoor kan een thermoshock ontstaan. Dit kan tot gevolg hebben dat de bodem van de pan krom, hol of bol komt te staan.
- Laat de pan altijd eerst afkoelen.
- Gebruik altijd houten of plastic spatels, welke niet scherp zijn.
- Snijden in de pan wordt sterk afgeraden!
- Als je de pannen stapelt op andere pannen gebruik dan altijd een bescherming tussen de pannen zodat deze elkaar niet kunnen beschadigen.
HEB JE EEN GIETIJZEREN PAN?
Smeer de pan dan af en toe in met wat vet of olie zoals sla- of kokosolie. Liever geen olijfolie, dit kan inbranden bij hoge temperaturen. Gebruik bij het bakken of braden altijd voldoende olie of boter.
Artikelen in deze sectie
- Hoe maak ik mijn kookpan het beste schoon?
- Er zitten witte puntjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit verwijderen?
- Hoe voorkom ik dat mijn eten aanbakt?
- Hoe maak ik mijn koekenpan of braadpan het beste schoon?
- Hoe kan ik klepperen van glasdeksels voorkomen, aangezien zij geen stoomgaatje hebben?
- Maakt het uit hoe hoog ik het vuur zet?
- Er zitten vlekjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit voorkomen?
- DE ANTI-AANBAKLAAG VAN DE BK NATURE SERIE
- HET SCHOONMAKEN VAN MIJN GIETIJZEREN GRILLPAN/BRAADPAN
- KAN MIJN STOOFPOT BEGINNEN ROESTEN EN WAT DOE IK ALS DIT GEBEURT?