De ‘vlekjes’ op je RVS kookpan worden veroorzaakt door vliegroest. Deze roestvorm kan ontstaan door contact met andere staalsoorten, door roest op andere artikelen of door langdurig contact met vocht, water, zuren of zouten. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer voedselresten niet direct na gebruik verwijderd worden.
Deze oppervlakkige roest kun je gemakkelijk zelf verwijderen. Gebruik een zachte doek en een reinigingsmiddel speciaal voor staal of RVS. Probeer bijvoorbeeld de BK Stainless Steel Cleaner.
Indien dit onderhoud niet tijdig gebeurt raakt de pan dermate aangetast dat de beschadigingen blijvend zijn. Vliegroest valt niet onder onze garantievoorwaarden.
Artikelen in deze sectie
- Hoe maak ik mijn kookpan het beste schoon?
- Er zitten witte puntjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit verwijderen?
- Hoe voorkom ik dat mijn eten aanbakt?
- Hoe maak ik mijn koekenpan of braadpan het beste schoon?
- Hoe kan ik klepperen van glasdeksels voorkomen, aangezien zij geen stoomgaatje hebben?
- Maakt het uit hoe hoog ik het vuur zet?
- Er zitten vlekjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit voorkomen?
- DE ANTI-AANBAKLAAG VAN DE BK NATURE SERIE
- HET SCHOONMAKEN VAN MIJN GIETIJZEREN GRILLPAN/BRAADPAN
- KAN MIJN STOOFPOT BEGINNEN ROESTEN EN WAT DOE IK ALS DIT GEBEURT?