Door het heen en weer schudden van een pan, oftewel het zogenaamde 'pannenkoek gooien' raakt de steel van je pan sneller los. Met 'pannenkoek gooien' wordt husselen van de ingrediënten bedoeld door de pan heen en weer te schudden.
Wat er gebeurd? Door het schudden van de pan schuurt de schoef de schroefdraad weg van de bevestigingsbuis. Hierdoor ontstaat er speling op de greep en kan de steel zelfs loslaten. Indien de speling is ontstaan door het pannenkoek gooien, valt dit niet binnen de garantievoorwaarden, maar onder slijtage.
Artikelen in deze sectie
- De steel van mijn koekenpan zit los. Wat kan ik hieraan doen?
- Kan het heen en weer schudden van een pan kwaad?
- Waar kan ik een nieuwe steel voor mijn koekenpan bestellen?
- Kan ik mijn pan op een te grote kookzone op mijn inductieplaat gebruiken?
- Wat is het voordeel van een RVS greep ten opzichte van een kunststof greep?
- Mijn kook- of koekenpan werkt niet goed op mijn inductieplaat. Hoe kan dat?
- Wat is het verschil tussen de verschillende anti-aanbaklagen?
- Hoe weet ik of mijn pan inductie geschikt is?
- Kan ik mijn pannen na gebruik op gas nog een andere warmtebron gebruiken?
- De anti-aanbaklaag van mijn koekenpan laat los, wat kan ik het beste doen?