De plaat detecteert de pan niet of warmt heel langzaam op
Kook- of koekenpannen geschikt voor inductieplaten werken alleen op inductieplaten met dezelfde diameter of kleiner dan de bodem (diameter) van de pan. Om de connectiviteit te verbeteren kan je de kook- of koekenpan iets verschuiven ten opzichte van het midden van de plaat.
A. De bodem van de kook- of koekenpan bestaat uit magnetische deeltjes.
B. In de inductieplaat zit een spoel.
C. De magnetische bodem van de kook- of koekenpan moet verbonden zijn met de spoel onder de plaat om zo een magnetisch veld te kunnen creëren, dat de pan verwarmt.
Om ervoor te zorgen dat de kook- of koekenpan werkt op een inductieplaat is het belangrijk dat de kookplaat waarop deze wordt geplaatst, dezelfde diameter heeft als de bodem van de pan.
Artikelen in deze sectie
- De steel van mijn koekenpan zit los. Wat kan ik hieraan doen?
- Kan het heen en weer schudden van een pan kwaad?
- Waar kan ik een nieuwe steel voor mijn koekenpan bestellen?
- Kan ik mijn pan op een te grote kookzone op mijn inductieplaat gebruiken?
- Wat is het voordeel van een RVS greep ten opzichte van een kunststof greep?
- Mijn kook- of koekenpan werkt niet goed op mijn inductieplaat. Hoe kan dat?
- Wat is het verschil tussen de verschillende anti-aanbaklagen?
- Hoe weet ik of mijn pan inductie geschikt is?
- Kan ik mijn pannen na gebruik op gas nog een andere warmtebron gebruiken?
- De anti-aanbaklaag van mijn koekenpan laat los, wat kan ik het beste doen?