De anti-aanbaklaag van mijn koekenpan laat los, wat kan ik het beste doen? De anti-aanbaklaag van mijn koekenpan laat los, wat kan ik het beste doen?

De anti-aanbaklaag van mijn koekenpan laat los, wat kan ik het beste doen?

Het kan gebeuren dat kleine krasjes, deuken of putjes in de antiaanbaklaag ontstaan. Dit heeft geen invloed op de veiligheid en functionaliteit van de pan. Daarnaast zijn al onze pannen PFAS vrij. Dit betekent dat er geen gevaarlijke stoffen in aanraking kunnen komen met je eten.

Voor een zo lang mogelijke levensduur van de pan hebben wij de volgende tips:

  • Voorkom oververhitting
    Voor optimale resultaten verwarm je de pan een paar seconden voor op een laag tot middelhoog vuur voordat je olie of boter toevoegt. Verwarm je pan niet op de maximale temperatuur van je kookplaat, dit is door de uitstekende warmteverdeling niet nodig en beschadigt de pan.
  • Voorkom dat de vetten verbanden
    Vetten beginnen te carboniseren als ze oververhit raken. Hoe snel vet carboniseert, hangt af van het type olie of boter dat je gebruikt. Controleer de verpakking van jouw vetstof om te kijken of deze past bij jouw bereidingswijze.
  • Vermijd het gebruik van metalen keukengerei
    Wij adviseren gebruik te maken van keukengerei van nylon, siliconen of hout. De antiaanbaklaag is niet bestand tegen snijdende of scherpe voorwerpen (bijvoorbeeld messen of vorken). Tik of sla niet op de rand van de pan. Dit kan resulteren in schilfers of scheuren in de antiaanbaklaag.