Waardoor krijg ik vlekken op de kookplaat en hoe kan ik deze het beste verwijderen? Waardoor krijg ik vlekken op de kookplaat en hoe kan ik deze het beste verwijderen?

Waardoor krijg ik vlekken op de kookplaat en hoe kan ik deze het beste verwijderen?

Er zijn verschillende redenen wat ‘vlekken’ op de kookplaat veroorzaakt, bijvoorbeeld een nieuwe pan op een nieuwe kookplaat, eventueel in combinatie met oververhitting of als er vocht onder de pannen komt tijdens het koken.

De vlek kan je het beste verwijderen door de betreffende zone iets op te warmen met een gewone kookpan. Heel even op stand 1 of 2. Vervolgens kun je met een microvezeldoekje en speciale kookplaatreiniger of wat afwasmiddel de vlek wegpoetsen.

Wat ook goed werkt is een melaminespons, ook wel bekend als de wonderspons. De melaminespons werkt in combinatie met water. Door het water worden de zogenoemde ‘microscrubbers’ geactiveerd. Met een beetje geduld met het poetsen wordt al het opgehoopt vuil verwijderd. Herhaal dit proces meerdere malen. Gebruik geen schoonmaakmiddel omdat dit het oppervlak smeert en de spons minder effectief maakt.

Tot slot is het belangrijk dat de onderkant van de pan goed schoon en droog is voordat deze op de kookplaat wordt gezet. Zo voorkom je dat het eventuele vocht wat tussen de kookpan en kookplaat zit, niet inbrand.