Het lemmet van mijn mes is gebroken. Valt dit onder garantie? Het lemmet van mijn mes is gebroken. Valt dit onder garantie?

Het lemmet van mijn mes is gebroken. Valt dit onder garantie?

Nee, dergelijke breuken vallen niet onder de eigen garantie van BK, maar onder slijtage door gebruik. In de loop der tijd vallen messen weleens, worden ze ergens tegenaan gestoten of in de besteklade heen en weer bewogen. Hierdoor kan een breuk in het lemmet van een mes ontstaan. Dit veroorzaakt haarscheurtjes. De haarscheurtjes kunnen leiden tot een schijnbaar plotselinge breuk. Dit valt niet onder onze garantie, omdat garantie materiaal-, constructie- en afwerkingsfouten betreft. Helaas geen gebruikssporen.

Om te kunnen vaststellen of bij jou inderdaad sprake is van bovengenoemde feiten ontvangen wij graag een foto van het breukvlak (het smalle gedeelte dus waaraan het stuk ontbreekt). Deze kun je insturen via het contactformulier.

Bij holheft messen (het mes is dan niet uit één stuk gesmeed maar bestaat als het ware uit een los heft en lemmet) is het mogelijk het mes te voorzien van een nieuw lemmet. Dit lemmet kan enigszins afwijken van het originele lemmet.