Het bakken met een BK Balans pan met een hoogwaardige keramische anti-aanbaklaag is gemakkelijk en duurzaam. De keramische anti-aanbaklaag kan hoge temperaturen verdragen. Let op: de ingrediënten en het vet kunnen door de hoge temperatuur wel aanbranden.

Tips voor gebruik
Was een nieuwe pan met een mild afwasmiddel, spoel vervolgens af en droog de pan af. Wrijf de binnenkant van de pan in met wat olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie. Zorg ervoor dat een pan, die verhit wordt, altijd voldoende vloeistof of vet (ons advies: min. 2 eetlepels vet) bevat. Gebruik altijd een olie of vet, die de gewenste baktemperatuur aan kan. Verwarm de pan geleidelijk. Gebruik houten of kunststof spatels, gardes. Gebruik geen metalen voorwerpen, deze kunnen de keramische anti-aanbaklaag beschadigen. Bij koken op gas, dient de gasvlam onder de pan te blijven, om onnodige schade aan de pan en de kunststof steel te voorkomen. Schuif uw pan niet op uw kookplaat om eventuele krassen te vermijden. Na gebruik raden wij het ten strengste af om de nog hete pan met koud water af te spoelen. Was een gebruikte pan af met een zachte spons of afwasborstel in warm water met een beetje afwasmiddel. Hardnekkige resten die ontstaan tijdens het gebruik kun je weken in heet water en vervolgens met de harde kant van de schuurspons verwijderen. Wrijf de binnenkant daarna weer in met wat olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie. Kook de pan niet uit met soda of andere agressieve schoonmaakmiddelen. Ook het reinigen in de vaatwasser raden wij ten zeerste af. Dit kan de keramische anti-aanbaklaag beschadigen. De volledige stalen bodem kan na enige tijd verkleuren door gebruik en de hitte van de warmtebron. 

Garantie
BK pannen zijn met de grootst mogelijke zorg vervaardigd en nauwgezet gecontroleerd. De garantie dekt fabricagefouten en/of fouten in gebruikte grondstoffen. De garantie heeft een looptijd van twee jaar (alleen op vertoon van uw aankoopbewijs) en dekt geen schade die het gevolg is van foutief gebruik, onzorgvuldig onderhoud of natuurlijke slijtage. Voor kunststof onderdelen geldt, dat u deze tegen een redelijke vergoeding via www.bk.nl kunt bestellen (indien voorradig).

Tot slot
Wij wensen u vele buitengewoon geslaagde en smaakvolle gerechten toe! Voor eventuele vragen of opmerkingen over uw BK producten kunt u contact opnemen met onze service afdeling.