mceclip0.png


De BK Bourgogne gietijzeren pannen worden ambachtelijk vervaardigd uit vloeibaar ijzer dat in een gietvorm wordt gegoten. Daarna wordt de pan zowel aan de binnen- als buitenzijde voorzien van een hoogwaardige en sterke emaillelaag. De zware bodem zorgt voor een perfecte opname en gelijkmatige verdeling van de warmte door de hele pan. Je kunt de BK pannen gebruiken op alle warmtebronnen.

Onderhoud en gebruik
Stel de gasvlam altijd zodanig af dat deze binnen de omtrek van de panbodem blijft. Gebruik bij kookplaten altijd de kookzone die het meest overeenkomt met de bodemdiameter van de pan. Hier stel je tevens het vermogen van de warmtebron op af. Zo bespaar je energie. Ook voorkom je onnodig energieverlies wanneer je tijdig de temperatuur van de warmtebron matigt en met een lagere kookstand doorkookt. Verwarm de pan even voor op de laagste kookstand voordat je de ingrediënten in de pan doet. Gebruik tijdens het koken houten of hittebestendig kunststof kookgerei. Zo voorkom je eventuele beschadigingen aan de emaille laag. De handgrepen worden tijdens het koken warm. Gebruik daarom altijd ovenwanten of pannenlappen. Plaats een warme pan nooit direct op uw aanrecht of tafel, maar op een onderzetter.
Schuif de pan niet over een kookplaat om eventuele krassen op uw kookplaat of panbodem te voorkomen. Giet nooit koud water in een hete pan, hierdoor kan de emaille laag van de pan beschadigen. Op de bodem van de gietijzeren braadpan kunnen een aantal putjes zitten, deze zijn het gevolg van het productieproces. Deze worden veroorzaakt doordat de pan tijdens het afbakken van het emaille rust in de oven. Om zo lang mogelijk van BK-pannen te genieten, geven wij graag een aantal nuttige tips:

Reinigen
Spoel de pan voor het eerste gebruik grondig af in heet water. Droog de pan daarna met een theedoek af. Hardnekkige resten die ontstaan tijdens het gebruik kun je weken in heet water en met een zachte borstel of doek verwijderen. Gebruik tijdens het reinigen nooit staalwol, schuurmiddelen of andere agressieve reinigingsmiddelen. Je kunt de pan in de vaatwasmachine plaatsen, maar de emaille laag kan na verloop van jaren iets van zijn glans verliezen. Mede door het gewicht van de pan raden wij aan de pan met de hand af te wassen.

Garantie
BK pannen zijn met de grootst mogelijke zorg vervaardigd en nauwgezet gecontroleerd. De garantie dekt fabricagefouten en/of fouten in gebruikte grondstoffen. De garantie heeft een looptijd van twee jaar (alleen op vertoon van het aankoopbewijs) en dekt geen schade die het gevolg is van foutief gebruik, onzorgvuldig onderhoud of natuurlijke slijtage. Gietijzer is een ambachtelijk vervaardigd en uniek product. Kleine oneffenheden en minieme kleurverschillen zijn het gevolg van het productieproces en worden niet als zodanig beschouwd.

Tot slot
Wij wensen je vele buitengewoon geslaagde en smaakvolle gerechten toe! Voor overige vragen en / of opmerkingen kun je contact opnemen met onze afdeling service.