Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe BK roestvrij edelstalen pannen. U heeft een goede keus gemaakt door te gaan koken in BK roestvrij edelstalen pannen, want deze zijn van de hoogste kwaliteit. Ervaring, traditie en vakmanschap zijn de pijlers waarop BK terecht kan bogen gezien haar ruim 160 jaar bestaan. BK roestvrij edelstaal bestaat uit een verbinding van staal met 18% chroom en 10% nikkel. Daarmee kunt u alle mogelijke gerechten koken, dus ook die met een hoog zuurgehalte. Roestvrij edelstaal is een zeer duurzaam materiaal, geschikt voor alle warmtebronnen en vaatwasserbestendig.

Wenken voor onderhoud
Verwijder de etiketten (eventueel met behulp van stickerverwijderaar). Nieuwe pannen voor het eerste gebruik afwassen in heet water met mild afwasmiddel, afspoelen en afdrogen. Alle grepen van BK rvs pannen zijn hittebestendig en ovenvast. Kunststof grepen zijn beperkt hittebestendig (tot 160°C of 250°Celsius, afhankelijk van de serie).
Kunststof grepen kunnen schade oplopen door de gasvlam. Nooit een lege pan verhitten/verwarmen. Nooit met scherpe of puntige voorwerpen in de pan krassen, dit om beschadigingen te voorkomen. Na gebruik wast u uw BK rvs pannen af, waarbij u gebruik kunt maken van de normale afwasmiddelen.

Naspoelen met schoon, heet water en direct afdrogen. Vastgezette resten kunnen het beste worden verwijderd door weken in heet water. Eventuele kalkaanslag kan verwijderd worden door een mengsel van water en een kopje azijn, of met een citroenzuuroplossing. Vermijdt langdurige aanslag.
Hoogglanzend gepolijst of mat gesatineerd rvs behandelen met een rvs reiniger op een zachte, schone doek.
Ga nooit uw rvs pannen met een staalspons te lijf!
Heeft u een vaatwasmachine, dan kunt u de pannen daarin plaatsen.
Kunststof grepen kunnen daarbij echter hun kleur verliezen.

BK roestvrij edelstaal in gebruik
Stel de gasvlam altijd zodanig af dat deze binnen de omtrek van de panbodem blijft. Dit voorkomt schade aan de kunststof grepen en het heet worden van de rvs grepen. Gebruik bij kookplaten altijd die kookzone die het meest overeenkomt met de bodemdiameter van de pan. Hier stelt u tevens het vermogen van
uw warmtebron op af. Zo bespaart u energie. Ook voorkomt u onnodig energieverlies wanneer u tijdig de temperatuur van uw warmtebron tempert en met een lagere kookstand doorkookt. Zorg bij het bakken en braden altijd voor voldoende olie of boter in de pan. Voor het koken van melk, soepen, sauzen en andere spijzen die snel kunnen aanbranden, de pan eerst met koud water omspoelen. Temper tijdig de warmtebron. Gebruik tijdens het koken houten of hittebestendig kunststof kookgerei. Zo voorkomt u eventuele beschadigingen. De rvs handgrepen worden tijdens het koken heet. Gebruik daarom altijd ovenwanten of
pannenlappen. Plaats een warme pan nooit direct op uw aanrecht of tafel, maar op een onderzetter. Schuif de pan niet over een kookplaat om eventuele krassen op uw kookplaat of panbodem te voorkomen.

Garantie
BK rvs pannen zijn met de grootst mogelijke zorg vervaardigd en nauwgezet gecontroleerd. De garantie dekt fabricagefouten en/of fouten in gebruikte grondstoffen. De garantie heeft een looptijd van minimaal twee jaar* op vertoon van uw aankoopbewijs. De garantie dekt geen schade die het gevolg is van foutief gebruik, onzorgvuldig onderhoud of natuurlijke slijtage. *tenzij anders vermeld.

Service/Onderdelen bestellen
Voor eventuele vragen of opmerkingen over uw BK product kunt u contact opnemen met onze service afdeling. Hier kunt u ook uw onderdelen (indien voorradig) bestellen.