BK SlowcookerXS, de aardewerken stoofpot van BK!
Gefeliciteerd! Met de BK Slowcooker XS heeft u een zeer uniek product in huis gehaald. Geheel vervaardigd uit aardewerk, zorgt de Slowcooker XS ervoor dat smaak en vitaminen behouden blijven. De Slowcooker XS bestaat uit twee delen. Een wit geglazuurde aardewerk kom en een ‘terra-cotta’ aardewerk deksel/schaal. De Slowcooker XS is voorzien van siliconen ringen. Deze ringen geven stabiliteit en bescherming bij het plaatsen van de Slowcooker XS op tafel.

BK Slowcooker; het ontwerp.
De Slowcooker is ontworpen door de Nederlandse ontwerpster Margriet Foolen (1982). De aardewerken stoofpot was haar afstudeerproject tijdens haar studie aan de Design Academie in Eindhoven. Deze jonge en veelbelovende  ontwerpster zette gelijk na het afronden van haar studie haar eigen ontwerpstudio op in Bergen op Zoom. Inmiddels brengt ze verscheidene ontwerpen in productie onder het label “diVers”. Met grote interesse voor materiaal en verwerkingstechnieken, ontwerpt zij fraai vormgegeven, eenvoudige en zeer vernieuwende producten, waar de functionaliteit vanaf straalt. Margriet Foolen heeft met haar werk al diverse nationale en internationale designprijzen in de wacht gesleept. Ook wordt zij regelmatig gevraagd te participeren aan (internationaal gewaardeerde) Nederlandse designinitiatieven, waaronder Droog Design en 22+2. Meer informatie over Margriet Foolen kunt u vinden op: www.margrietfoolen.com

BK SlowcookerXS in gebruik en onderhoud.
Voor eerste gebruik eventuele restjes klei verwijderen door de Slowcooker onder warm water af te borstelen.
Dompel  vervolgens de aardewerken delen
minimaal 10 minuten onder in lauw water, zodat deze zich goed volzuigen
met water. Vervolgens kunt u de verse ingrediënten toevoegen. Na het vullen plaatst u de SlowcookerXS in een koude oven. De oven mag niet worden voorverwarmd anders zal de SlowcookerXS door het temperatuur
verschil kunnen breken. Door het handige kleinere formaat kunt u 4 slowcookersXS in een standaard oven kwijt kunt. Eenmaal in de oven kunt u de Slowcooker verhitten tot maximaal 230°C. Voor het beste resultaat, dient de SlowcookerXS altijd in het midden van de oven te staan voor een betere warmtecirculatie.

Let er op dat wanneer u de SlowcookerXS weer uit de oven haalt deze zeer warm is. Gebruik daarom altijd panlappen of  ovenwanten! Alleen bij gebruik van een gasoven, mag de Slowcooker niet op de bodem van de oven staan.
Dan dient deze op een rooster of bakplaat te worden geplaatst. 

De SlowcookerXS is er voor 1-persoonsgerechten. Gebruik naar wens de witte kom onder en het terra-cotta als deksel of omgekeerd. Dankzij de siliconen ringen kunt u de Slowcooker veilig op het aanrecht plaatsen. Zonder de ringen kan het koude aanrecht de hete Slowcooker beschadigen. Ook op tafel dienen de ringen als onderzetter voor de bescherming van uw tafel en van de Slowcooker!  De SlowcookerXS verdraagt geen grote temperatuurverschillen. U kunt de Slowcooker niet gebruiken op een warmtebron.

Schoonmaken
Na gebruik, dient de SlowcookerXS eerst afgekoeld te zijn. Hierna kunt u de SlowcookerXS met water, een borstel en een paar druppels afwasmiddel reinigen. Gebruik geen schuurmiddel of staalwol. De siliconen ringen kunnen in de vaatwasser. Na gebruik de SlowcookerXS open wegzetten in goed geventileerderuimte.

Garantie BK SlowcookerXS
BK Slowcookers zijn met de grootst mogelijke zorg vervaardigd en nauwgezet gecontroleerd. De garantie dekt fabricagefouten en/of fouten in gebruikte grondstoffen. De garantie heeft een looptijd van twee jaar (alleen op vertoon van uw aankoopbewijs) en dekt geen schade die het gevolg is van foutief gebruik, onzorgvuldig onderhoud of natuurlijke slijtage. Aardewerk is een ambachtelijk vervaardigd en uniek product. Kleine oneffenheden en minieme kleurverschillen zijn inherent aan het productieproces en worden niet als een defect beschouwd. Als een product onvolkomenheden vertoont, kunt u contact opnemen met het verkooppunt waar u de Slowcooker heeft aangeschaft.