Dit is meestal geen probleem. Belangrijk is wel dat je pannen geschikt zijn voor de andere warmtebron. Lees daarom eerst onderstaande tips:
Koekenpannen en braadpannen kunnen hol of bol gaan staan door het gebruik op gas. Hierdoor kan het voorkomen dat een inductiekookplaat niet aanslaat. Ook zorgt dit ervoor dat de pan niet stabiel op de glaskookplaat staat. Dat is natuurlijk niet erg prettig koken.
De bodem kan beschadigd raken door het schuiven van de pan over de pandragers van het gasfornuis, dit kan krassen veroorzaken in het glas van de kookplaat. Voel je geen beschadigingen op de bodem van de pan, dan kun je deze gerust gebruiken. Het schuiven van een pan over de glasplaat kan altijd krassen veroorzaken.
Indien je overgaat op inductie is van belang dat de bodem van een pan magnetiseerbaar is. Je kunt dit makkelijk zelf testen. Blijft een magneet aan de onderzijde van de bodem ‘plakken’? Dan is de pan geschikt voor inductie.
Artikelen in deze sectie
- Er zitten witte puntjes op mijn kookpan. Hoe komt dit en hoe kan ik dit verwijderen?
- Mijn eten is aangebrand! Hoe maak ik mijn kookpan weer schoon?
- Wat is het voordeel van een RVS greep ten opzichte van een kunststof greep?
- Hoe weet ik of mijn pan inductie geschikt is?
- Kan ik mijn pannen na gebruik op gas nog op een andere warmtebron gebruiken?
- Hoe verwijder ik lijmresten in mijn pan?
- Hoe voorkom ik dat mijn kookpan aanbrand?