De anti-aanbaklaag van mijn koekenpan laat los. Is dit schadelijk? Wat kan ik het beste doen? De anti-aanbaklaag van mijn koekenpan laat los. Is dit schadelijk? Wat kan ik het beste doen?

De anti-aanbaklaag van mijn koekenpan laat los. Is dit schadelijk? Wat kan ik het beste doen?

Nee, het per ongeluk consumeren van deeltjes van een anti-aanbaklaag van een BK product is niet schadelijk voor de gezondheid.

De coating is aangebracht bij ruim 800 graden Celsius en bevat geen giftige bestanddelen. Het mogelijkerwijs loslaten van de coating gebeurt in de vorm van poeder of schilfers. Wanneer dit in het eten terecht komt, voelt dit aan als het eten van zand. Wanneer je onverhoopt poeder of schilfers van de coating hebt opgegeten dan verlaat dit het lichaam via de normale weg.

Het loslaten van de coating is onwaarschijnlijk, maar is mogelijk na een klap of slag op de pan, vernieling of het per ongeluk laten vallen. Daarnaast kan het zijn dat de spuitkop in het productieproces de coating niet goed heeft gehecht. Hoe dan ook, het blijft vervelend en wij kijken de pan graag voor je na. Daarom vragen wij vriendelijk om foto‘s van de pan en de loslatende coating en je aankoopbewijs naar ons te sturen via het contactformulier.