mceclip0.png

Met BK Cuisson heeft u een unieke braadpan! BK Cuisson wordt ambachtelijk vervaardigd uit vloeibaar ijzer dat in een gietvorm van zand wordt gegoten. Rondom krijgt de pan een grond email-laag. Daarna wordt de pan aan de buitenzijde voorzien van een hoogwaardige en sterke kleur email-laag. De zware bodem zorgt voor een perfecte opname en gelijkmatige verdeling van de warmte door de hele pan. Het lichtgewicht deksel is vervaardigd uitgeëmailleerd plaatstaal. U kunt BK Cuisson pannen gebruiken op alle warmtebronnen.

Cuisson, de gietijzeren braadpan van BK
Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe BK Cuisson gietijzeren braadpan. BK Cuisson is uitwendig voorzien van een zeer harde, gladde email-laag. Dit mooie gladde oppervlak voldoet aan de hoogste hygiëne- en voedingsnormen en is eenvoudig te reinigen. Bovendien krast de bodem niet op uw halogeen, keramische- of inductiekookplaat. Deze gietijzeren braadpan is uitstekend geschikt om uw gerechten op lage temperatuur te laten smoren en stoven of op hoge temperatuur te laten bakken,braden en inkoken. Cuisson pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen en de oven.

BK Cuisson in gebruik en onderhoud
Stel de gasvlam altijd zodanig af dat deze binnen de omtrek van de panbodem blijft. Gebruik bij kookplaten altijd die kookzone die het meest overeenkomt met de bodemdiameter van de pan. Hier stelt u tevens het vermogen van uw warmtebron op af. Zo bespaart u energie. Ook voorkomt u onnodig energieverlies wanneer u tijdig de temperatuur van uw warmtebron tempert en met een lagere kookstand doorkookt. Wel even uw pan voorverwarmen op de laagste kookstand voordat u uw ingrediënten in de pan doet. Gebruik tijdens het koken houten of hittebestendig kunststof kookgerei. Zo voorkomt u eventuele beschadigingen aan de email-laag. De handgrepen worden tijdens het koken warm. Gebruik daarom altijd ovenwanten of panlappen. Plaats een warme pan nooit direct op uw aanrecht of tafel, maar op een onderzetter. Schuif de pan niet over een kookplaat om eventuele krassen op uw kookplaat of panbodem tevoorkomen. Giet nooit koud water in een hete pan. Ook hierdoor kan de email-laag van de pan beschadigen.

Reinig BK Cuisson op een veilige manier
Spoel uw pan voor het eerste gebruik grondig af in heet water. Droog de pan met een theedoek daarna af. Hardnekkige resten die ontstaan tijdens het gebruik kunt u weken in heet water en met een zachte borstel of doek verwijderen. Gebruik tijdens het reinigennooit staalwol, schuurmiddelen of andere agressieve reinigingmiddelen. U kunt de pan in de vaatwasser plaatsen, maar de email-laag kan na verloop van jaren iets van zijn glans verliezen.

Garantie BK Cuisson
BK Cuisson pannen zijn met de grootst mogelijke zorg vervaardigd en nauwgezet gecontroleerd. De garantie dekt fabricagefouten en/of fouten in gebruikte grondstoffen. De garantie heeft een looptijd van twee jaar (alleen op vertoon van uw aankoopbewijs) en dekt geen schade die het gevolg is van foutief gebruik, onzorgvuldig onderhoud of natuurlijke slijtage. Gietijzer is een ambachtelijk vervaardigd en uniek product.