mceclip0.png

Royal Dutch Oven, een uniek exemplaar in de keuken. De vorm van de pan is afgeleid van de Yuanbao. Een oud Chinees betaalmiddel. Nu is het een geluksmunt, die staat voor welvaart en voorspoed. Deze gietijzeren braadpan is van zeer hoogwaardig 100% gerecycled zuiver ijzer gemaakt. Op de bodem staat een speciale Chinese uitdrukking, dat betekent: “Overal ter wereld houden mensen van lekker eten en drinken; laten we hier met elkaar van genieten!” Het patroon op de keramische deksel is ontworpen door één van de meester-schilders van Royal Delft en voorzien van een prachtige Delfts blauwe pauw, een symbool van geluk en schoonheid. Het deksel heeft een speciaal “druppelreliëf “ aan de binnenzijde voor een excellent kookresultaat. De pan wordt bekroond met een sierlijke knop. Alle kennis en vaardigheden van drie Hollandse en Koninklijke bedrijven komen samen in dit opvallende product, de BK Royal Dutch Oven.

GEBRUIKSAANWIJZING

Met BK Royal Dutch Oven heeft u een unieke braadpan! BK Royal Dutch Oven wordt ambachtelijk vervaardigd op Nederlandse bodem. Het proces is uitermate interessant want elke pan is uniek. De pannen worden stuk voor stuk vervaardigd uit vloeibaar ijzer dat in een gietvorm van zand wordt gegoten. Gietijzer is door zijn eigenschappen zeer goed bestand tegen hoge temperaturen, zonder te vervormen. Rondom krijgt de pan een speciaal ontwikkelde emaillelaag en hierdoor is de pan vaatwasserbestendig. De zware bodem zorgt voor een perfecte opname en gelijkmatige verdeling van de warmte door de hele pan.

Royal Dutch Oven, een koninklijk pronkstuk van BK!
Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe BK Royal Dutch Oven. BK Royal Dutch Oven is uitwendig voorzien van een zeer harde emaillelaag. Dit sterke oppervlak voldoet aan de hoogste hygiëne- en voedingsnormen en is eenvoudig te reinigen. Deze gietijzeren braadpan is uitstekend geschikt
om uw gerechten op lage temperatuur te laten smoren en stoven of op hoge temperatuur te laten bakken, braden en inkoken. Het deksel is niet alleen een lust voor het oog, maar heeft ook een speciaal “druppelreliëf“ aan de binnenzijde. Dit zorgt ervoor dat opkomende hete kookdampen bij het deksel gelijkmatig in druppels terugvallen op het voedsel. Een natuurlijk proces waardoor er geen toegevoegde oliën of vetten nodig zijn om tot een mals resultaat te komen. De pan wordt bekroond met een sierlijke edelstalen knop. De Royal Dutch oven wordt zo een waar pronkstuk in iedere keuken!

BK Royal Dutch Oven in gebruik en onderhoud
De Royal Dutch Oven is geschikt voor alle warmtebronnen en kan in de oven voor het nagaren van de gerechten. Stel de gasvlam altijd zodanig af dat deze binnen de omtrek van de panbodem blijft. Gebruik bij kookplaten altijd die kookzone die het meest overeenkomt met de bodemdiameter van de pan.
Verwarm altijd uw pan voor voordat u de ingrediënten in de pan doet. Bij het eerste gebruik wrijft u de pan in met een kleine hoeveelheid plantaardige olie voor het beste resultaat. Gebruik tijdens het koken houten of hittebestendig kunststof kookgerei. Zo voorkomt u eventuele beschadigingen aan de emaillelaag.

Let op: 
De handgrepen en de dekselknop worden tijdens het koken warm. Gebruik daarom altijd ovenwanten of panlappen. Plaats een warme pan nooit direct op uw aanrecht of tafel, maar op een onderzetter. Schuif de pan nooit om krassen op uw kookplaat, tafelblad/keukenblad of panbodem te voorkomen. Snij uw ingrediënten nooit in de pan. Zo voorkomt u dat het binnenste oppervlak beschadigd raakt. Giet nooit koud water in een hete pan. Hierdoor kan de emaillelaag van de pan beschadigen.

Reinig BK Royal Dutch Oven op een veilige manier
Spoel uw pan voor het eerste gebruik grondig af in heet water. Droog de pan vervolgens met een theedoek af. Hardnekkige resten die ontstaan tijdens het gebruik kunt u weken in heet water en met een zachte borstel of doek verwijderen. Gebruik tijdens het reinigen nooit staalwol, schuurmiddelen of andere
agressieve reinigingmiddelen. U kunt de pan en de deksel in de vaatwasser plaatsen.

Levenslange BK garantie op de gietijzeren pan
De BK Royal Dutch Oven is met de grootst mogelijke zorg vervaardigd en nauwgezet gecontroleerd. De BK levenslange garantie dekt fabricagefouten en/of fouten in gebruikte grondstoffen voor de levensduur van de gietijzeren pan. Beschadigingen ten gevolg van een ongeval, oneigenlijk of foutief gebruik, onzorgvuldig onderhoud of reiniging, vlekken en of verkleuringen door dagelijks gebruik (die geen gevolg zijn van materiaal- of productiefouten) en natuurlijke slijtage zijn van garantie uitgesloten. Deze garantie dekt geen gevolgschade of bijkomende schade.

Aankoopbon = Garantiebewijs
Alleen met de kassabon of indien op een andere manier kan worden aangetoond waar en wanneer het BK product is gekocht, kan aanspraak gemaakt worden op onze garantie. De kassabon is het garantiebewijs, bewaar deze dus goed!

Onderdelen
Voor onderdelen geldt, dat u deze tegen een redelijke vergoeding via www.bk.nl kunt bestellen (indien voorradig).

Recepten

In de BK Royal Dutch Oven kunnen veel heerlijke recepten worden bereid. Kijk op www.bk.nl voor de veelzijdige toepassingen.

Productregistratie

Wilt u op de hoogte blijven over het laatste nieuws over uw BK product?
Kookinspiratie en tips ontvangen? Registreer uw product dan via www.bkcookware.com en ontvang de volledig productondersteuning zoals u dat van ons mag verwachten.

Tot slot

Wij wensen u vele buitengewoon geslaagde en smaakvolle gerechten toe!
Voor eventuele vragen of opmerkingen over uw BK producten kunt u contact opnemen met onze service afdeling
www.bk.nl